Vores Pomme Avec

MERGELSØ POMME AVEC

En Avec baseret på æbler og frugt. Opskriften er enkel: 50% Æbler, 50% Frugt og 0% Kemi. Æbler og frugt gæres sammen koldt og længe. Herefter presses massen og gæringen fortsætter frem til at vinen filføjes en økologisk sprit. Herefter fadlagring og ca. 1 år efter høst er Pomme Avec klar til nydelse. Der er både syre fra æblerne og sødme fra frugten og en mild alkohol.

Vi producerer fire varianter: Pomme Avec med Blommer, Pomme Avec med Mirabeller, Pomme Avec med Hindbær og Pomme Avec Tutti Frutti (rabarber, stikkelsbær, solbær, brombær, ribs, hindbær).

Pomme Avec serveres koldt og sættes sammen med desserten, osten, eller som en Avec til kaffen.  Alkohol 21%

Udsolgt

POMME AVEC – MIRABELLER

Vi har rigtig mange mirabeller. Små og store, søde og sure og gule, røde eller sorte. Mirabellerne knuses forsigtigt og gæres med skind og sten sammen med æblemost. Alt saft og kraft trækkes ud af mirabellerne, hvorefter de presses. Langsom gæring ved lav temperatur. Økologisk sprit tilsættes, således at slutalkohol opnås og afsluttes med modning på egetræsfade frem til tapning.

POMME AVEC – VICTORIA BLOMMER

Blommerne høstes fuldmodne og knuses forsigtigt, således at blommeskindet brydes. Blommerne gæres med skind og sten sammen med æblemost. Når alt saft og kraft er er trukket ud af blommerne, bliver de presset. Herefter langsom gæring ved lav temperatur. Økologisk sprit tilsættes, således at slutalkohol opnås og afsluttes med modning på egetræsfade frem til tapning.

Udsolgt

POMME AVEC – HINDBÆR

Vilde Hindbær blandes med de dyrkede Hindbær. Det giver en intens smag af hindbær. Hindbærrene gæres hele sammen med æblemosten i en måneds tid. Sies og presses og gærer langsomt videre frem til tilsætning af Økologisk sprit. Lagring på egetræsfade frem til tapning.

Udsolgt

POMME AVEC – TUTTI FRUTTI

Alt godt fra frugthaven: Rabarber, hindbær, solbær, stikkelsbær, ribs, vilde brombær. Smagen af barndom. Bærrene gæres hele sammen med æblemosten i en måneds tid. Sies og presses og gærer langsomt videre frem til tilsætning af Økologisk sprit. Lagring på egetræsfade frem til tapning.