Vores Cidere

Mergelsø cider prop

MERGELSØ CIDER

I de næste år har vi en begrænset mængde æbler til rådighed. Vi opformerer de bedste af de vilde træer, plejer de gamle danske æblesorter og planter nye træer løbende. Vi supplerer egene æbler med udvalgte sorter fra økologiske frugtavler

Grundet de mængdemæssige begrænsninger vil vi arbejde med følgende fire cidere:

Mergelsø September cider

SEPTEMBER CIDER

Vi har en del æbler der modner i september. Der er mange søde æbler på den årstid og derfor knap så meget syre at arbejde med – dog får vi god hjælp af Citron æblerne, der også modner tidligt.

Cideren er tør. Vinøs og med sommer røde æbler i næsen. Flot gylden i glasset med fine bobler.

Mergelsø September cider med solbær

SEPTEMBER CIDER MED RABARBER

Her tester vi en anden naturressource vi har Mergelsø: Rabarber. I 2. gæringen på flaske tilsættes gærede rabarber til September Cider aftapningen. Dette giver en intens 2. gæring.

Cideren er tør og står klar og gylden. Flot i glasset med fine bobler. Rabarberen giver en rund og blød cider der er tør og vinøs

Mergelsø November cider

NOVEMBER CIDER

Dette er vores flagskib. I det sene efterår modner hovedparten af æblerne. I cideren indgår primært vilde æbler, “Nonnetitter”, Ingrid Marie og en lang række øvrige sorter.

Cideren er tør, god syre, masser af citrus frugt og bitterstoffer. Står fint i glasset og har fine mikro bobler. Lang intens eftersmag.

Mergelsø Belle De Boskoop

ELISE CIDER

Vi vil gerne samle erfaring ind omkring de vigtigste sorters karakteristika. Derfor vil vi lave rene gæringer på enkelt sorter. I 2016 da vi gære, ren Belle de Boskoop. I 2017 tester vi Elise æblet.

Resultatet er en blond cider, tør og med en karakteristisk smag af det milde og runde Elise æble.