Vores Cidere

MERGELSØ CIDER

Vores plantage giver os mere og mere frugt år for år. Vi opformer stadig de bedste af de vilde træer, plejer de gamle danske æblesorter og planter nye træer løbene.

Vi arbejder med følgende fem cider:

SEPTEMBER CIDER

Vi har en del æble sorter der modner i september. Både vilde- og gamle danske æblesorter. September Cider er et blend af primært: Rød Ananas, Katinka, Guldborg og Bøghs Citronæble. Dertil kommer de vilde æbler der modner tidligt. Det blend giver os både syre og sødme at arbejde med.

Cideren er tør. Vinøs og med sommer røde æbler i næsen. Flot gylden i glasset og med en fint afstemt syre.

SEPTEMBER CIDER MED SOLBÆR

Her tester vi en anden naturressource vi har Mergelsø: Solbær. I 2. gæringen på flaske tilsættes gærede Solbær til September Cider aftapningen. Dette giver en intens 2. gæring.

Cideren er tør og står purpur rød. Flot i glasset med fine bobler. Solbær og æbler i et harmonisk blend – tør og vinøs.

NOVEMBER CIDER

I det sene efterår modner hovedparten af æblerne. Cideren er et blend af primært: Belle de Boskoop, Holsteiner Cox, Ingrid Marie, Filippa, Rød Aroma og vilde æbler.

Cideren er tør, afstemt syre og rig på taninner fra de tyk-skallede efterårsæbler. Står fint i glasset. Lang intens eftersmag.

INGRID MARIE

Hvert år vælger vi en sort ud der kan stå alene. Vi søger smagen af sorten i ren form. Få sorter har potentialet. Der skal både være syre, sødme og bitterhed i æblet. Valget falder oftest på Belle de Boskoop eller Ingrid Marie. I øjeblikket sælger vi Ingrid Marie Cider. Skøn smag af Ingrid Marie æblet. Cideren er tør, vinøs og gavmild i næse og mund.

PERRY

Vi har opdaget en ny naturressource på Mergelsø: Vilde pæretræer. De står spredt ind i skoven og er kæmper. Vi har hjulpet træerne fri af de værste konkurrenter og nu giver de store mængder pærer. Perry er let på syren og rig på pære.